Min senaste konsert jag besökte

12:40 pm Feb 28, 2017

Här kommer ytterligare ett blogginlägg för att lyfta ämnet hjärtstartare. Man kan inte nog betona vikten av att det finns en hjärtstartare på de olika platser som man befinner sig på. När jag senast befann mig på en konsert, det var en sen augustidag år 2012, då mitt favoritband AC/DC uppträdde. Jag har sedan länge har följt dem, och verkligen älskar deras musik. Något som slog mig när jag stod där i folkmassan och diggade till musiken, var om det verkligen fanns en hjärtstartare på denna plats. Det är ju oerhört viktigt att det finns en att använda om den hemska olyckan är framme. Inte nog med att den här tanken slog mig mitt i allt festfirande, det såg dessutom ut som att en av de bandmedlemmarna i AC/DC var i behov av någon typ av HLR, eller av liknande art. Under hela konserten såg man faktiskt att bandmedlemmarna såg rätt gamla ut, att de hade kommit upp i en viss ålder. Efter så mycket spelande som de har varit med om så såg de rätt slitna ut.

När någon ser så sliten ut, och man märker att den personen börjar bli gammal, så är det riktigt bra att ha med en så kallad hjärtstartare på plats. Detta för att kunna få liv i hjärtat när det väl blir dåligt. Personer som arbetar med att rocka och sjunga hela tiden, har man sett en tendens av att de har ett större behov av att ha en hjärtstartare vid sig, om det skulle vara som så att det börjar göra göra ont i hjärtat. Det är dock inte enbart bandmedlemmarna som kan påverkas, det finns ju alltid rätt mycket andra människor också som rör sig på en konsert. Visst kan det även vara som så att en person får hjärtproblem. Detta är också en av många anledningar till varför man verkligen ska ha den produkten som räddar så himla många liv. För mig är det rätt självklart att det ska finnas en hjärtapparat, som både ser till att rädda bandmedlemmarnas liv, men även fansens. Det är en maskin som bör finnas lite överallt.